|
Painopeitot

Knokkonin painopeitto tulee olemaan yksi erityisen kiinnostava tuote. Koska eurooppalainen nokkonen on kaikkein hengittävin kuitu ja pitää olon erityisen miellyttävänä ja mukavana, se sopii materiaalina tarkoituksella painavaan peittoon upeasti.


Nokkoskuitu on ikivanha kuitumateriaali, jonka teollinen kuidutustaito katosi, koska kuidutusmenetelmä oli erittäin salainen. Käsitöissä taito onneksi säilyi ja tieto nokkosen sisältämästä silkkisestä kuidusta on säilynyt tänne asti. Nokkosen kuidutusta tehdään jälleen teollisessa mittakaavassa eettisesti ja ekologisesti. Menetelmä säästää vettä, sillä kuidutus tehdään mekaanisesti. Menetelmä kuiduttaa erinomaisesti myös kuituhamppua, jonka kuidut tavanomaisesti liotetaan entsyymeissä ja siihen tarvitaan vettä.


Knokkonin tarina on vasta alkamassa, etsin sopivia yhteistyökumppaneita ja materiaalin sopivuutta, värjäytyvyyttä ja sille digiprinttaamista kokeillaan. Knokkonilla on jo upeita muita tuotteita verkkokaupassa, kankaita, vuodevaatteita ja kasvopyyhe. Nämä ovat jo aikamoisen tuotekehittelyn je kokeilemisen tulosta.


Nautitaan niistä myös ja jatketaan kehittämistä ja testaamista. Knokkonin tavoite on pitää hiilijalanjälki mahdollisimman vähäisenä ja materiaalit tuodaan niin läheltä kuin mahdollista. Painopeiton tulee olla muoviton, eli etsin vielä parasta vaihtoehtoa painoksi.


Sillä aikaa kun etsin oikeita materiaaleja niin olet tervetullut lukemaan Knokkonin blogia ja seuraamaan #Knokkon eri somekanavissa ja tilaa myös Knokkonin uutiskirje!


Terveisin,

Sanna
#Knokkon

Knokkon painopeitot

Tuotteita tulossa...