Nokkos-hamppu-puuvillalanka n. 1 300g
Loading...

Nokkos-hamppu-puuvillalanka n. 1 300g

 306,00

(sis. ALV 24%)
Paino1.3 kg
Kartion mitat

1 300 g / 10 300 m

Eettisiä ja ekologisia käsitöitä varten on Knokkonin nokkos-hamppu-puuvillalanka. Lanka on ohutta ja se sopii hyvin sekä virkkaukseen että kudontaan.

Ehkä ekologisin lanka, joka on kehitetty. Vain puolet luomupuuvillaa ja toinen puoli erittäin ekologista ja eettisesti tuotettua eurooppalaista nokkosta (urtica dioica) ja kuituhamppua. Ohut lanka sopii esimerkiksi kudontaan, virkkaukseen tai oman tuotesarjan valmistamiseen.

Vain 10 varastossa

Loading...

Kuvaus

Ekologista nokkoslankaa kudontaan!

Isompiin tuotesarjoihin Knokkonilla on tarjota iso kartio. Lankamateriaalista puolet on erittäin ekologisia erikoismateriaaleja, eurooppalaista nokkosta ja kuituhamppua.  Langassa sidosaineena käytetty puuvilla on luomusertifioitua, jota on langasta toinen puoli.  Valmiissa tuotteessa nokkosen erityisen hengittävä ominaisuus tulee hyvin ilmi, kun tuote on lähellä ihoa. Kuituhamppu pitää nokkoskuidun ohella olon aina miellyttävänä, joskin nokkonen tuo lankaan ja kankaaseen upean himmeän, silkkisen kiillon.

 


 

Kartion tiedot: 1 300g, n. 10 300 m. Kartion paino vaihtelee hieman ollen noin 1 300g.

 

Käyttötarkoitus: kudonta

 

Väri: luonnonvalkoinen, nokkonen ja kuituhamppu tuovat lankaan pieniä värieroja, jotka kuuluvat tuotteen luonteeseen

 

Langan paksuus:

Tex 30 x 2tex
Nm 34/2
Ne 20/2

 

Knokkonin tuotteiden hoito-ohjeet

Pese Knokkonin langoista valmistetut tuotteet erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa

Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois

Tuotteiden pesulämpötila on 40 °

Tuotteita ei tarvitse rumpukuivata, naru tai tasokuivaus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 °

Kutistuu noin 15 %

 

Alkuperämaat:

Nokkonen: Saksa

Kuituhamppu: Saksa

Puuvilla: Turkki

(langassa käytetty puuvilla on luomusertifoitua)

Langan kehräys: Saksa

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy

 

Nokkonen, kuituhamppu ja puuvilla yhdessä muodostavat erittäin ekologisen langan, joka haastaa tavanomaisesti tuotetun puuvillan. Tämä vesivaroja säästävä lanka on ohutta ja sopii erinomaisesti upeiden ekologisten teksiilituotteiden valmistukseen. Valmiissa tuotteessa on upea silkkimäinen kiilto ja lähellä ihoa se varmistaa mukavan olon.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Kankaassa käytetty nokkonen (urtica dioica) on Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Kankaan sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti. Kankaassa käytetyt langat on kehrätty Saksassa ja ne kudotaan kankaaksi Suomessa.

Nokkos-hamppu-puuvilla-kangas on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen ja kuituhamppu kasvavat ilman keinokastelua ja ne parantavat maaperän kuntoa pitkillä ja vahvoilla juurillaan. Kasvit myös houkuttelevat hyödylliset hyönteiset majoittumaan ja talvehtimaan kasvien varsille ja niiden myötä linnut saavat ravintoa. Nokkos, hamppu, puuvillalanka on oiva valinta ekologisten tekstiilien valmistukseen.

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

 

 

Lisätiedot

Paino1.3 kg
Kartion mitat

1 300 g / 10 300 m