Nokkos-puuvillalanka n. 1 200g
Loading...

Nokkos-puuvillalanka n. 1 200g

 325,00

(sis. ALV 24%)
Paino1.3 kg
Kerän koko

1250 g / 10 000 m

Kutoisitko nokkosista?

Eettisiä ja ekologisia tuotteiden sarjatuotantoa tai muutoin iso tarvetta varten on tarjolla iso kartio nokkos, puuvillalankaa. Nokkonen tuo tuotteisiin erityisen himmeän, silkkimäisen killon ja tunnun. Langassa käytetty puuvilla on luomusertifioitua. Lanka sopii erityisesti kudontaan.

Vain 9 varastossa

Loading...

Kuvaus

Kutoisitko nokkosista?

Eettisiä ja ekologisia tuotteiden sarjatuotantoa tai muutoin isompaa tarvetta varten on tarjolla iso kartio nokkos, puuvillalankaa. Nokkonen tuo tuotteisiin erityisen himmeän, silkkimäisen kiillon ja tunnun. Langassa käytetty puuvilla on luomusertifioitua. Lanka sopii erityisesti kudontaan.


 

Käyttötarkoitus: kudonta

Kartion koko: noin 1 300g. Paino saattaa hieman vaihdella kartioittain

Väri: luonnonvalkoinen, nokkonen tuo lankaan pieniä värivariaatioita

Kankaassa käytetyn langan paksuus:    

Tex 30 × 2 tex

Nm 34/2

Ne 20/2

Materiaali:    

30% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

70 % turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

Nokkos, puuvillalangasta valmistetun tuotteen hoito-ohjeet:

Pese Knokkonin tuotteet erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa.

Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois.

Kankaiden pesulämpötila on 40 °

Kankaita ei tarvitse rumpukuivata, naru tai tasokuivaus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 °

Kutistuu noin 15 %

Alkuperämaat: 

Nokkonen: Saksa

Luomupuuvilla: Turkki

Langan kehräys: Saksa

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy

 

Itsetehtyä kangasta nokkosista?

Eurooppalainen innovatiivisesti tuotettu ekologinen nokkonen on erittäin korkeatasoinen kuitu, jossa on himmeä kiilto. Nokkosen kulta-aikana 1700-luvulla kuninkaalliset käyttivät vaatteissaan nokkosen hienoimpia kuituja, joita tässä langassa on 30 %. Uuden innovaation ansiosta on mahdollista päästä valmistamaan itse nokkosta sisältäviä tuotteita ja nauttimaan nokkosen erinomaisista ominaisuuksista. Nokkoslankaa on miellyttävä kutoa, käsituntuma on lämmin ja valmis tuote on hengittävä nokkosen ydinkuidun rakenteen ansiosta. Kuitu on juuri sopivasti huokoinen, että se pitää ihon sopivan lämpöisenä.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Kankaassa käytetty nokkonen (urtica dioica) on Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Kankaan sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti. Kankaassa käytetyt langat on kehrätty Saksassa ja ne kudotaan kankaaksi Suomessa.

Nokkos-hamppu-puuvilla-kangas on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen ja kuituhamppu tarvitsevat kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä.

 

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

 

Lisätiedot

Paino1.3 kg
Kerän koko

1250 g / 10 000 m