Nokkos-puuvillatyynyliina
Loading...

Nokkos-puuvillatyynyliina

 64,90

(sis. ALV 24%)
Paino0.155 kg

Twill on sidoksena tyylikkäästi laskeutuva sidos ja sopii vuodevaatteisiin erinomaisesti. Silkkimäinen, hieno kiilto ja erityinen hengittävyys tulee Knokkonin nokkoskuidusta. Twill sointuu neutraalina ja luonnonvaaleana moneen sisustukseen ja kangas on näyttävä. Pesujen myötä kangas pehmenee ja pussilakana saa lopullisen muotonsa. Vuodevaatteet ommellaan reilun kokoisiksi ottaen kutistumisvaran huomioon.

Varastossa

Loading...

Kuvaus

Nuku kuin kuninkaallinen! Nokkoskuitu oli kuninkaallisten suosiossa 1700-luvulla kun nokkosta viljeltiin laajalti. Nokkosen hienoimmat ydinkuidut toimitettiin hoviin ja niitä käytettiin erilaisiin tekstiileihin vuodevaatteista vaatteisiin. Nokkonen on hengittävin kasvikuitu ja erittäin miellyttävä lähellä ihoa.

Knokkonin nokkospuuvillainen tyynyliina on on twill-sidosta, joka on tyylikkäästi laskeutuva sidos ja sopii vuodevaatteisiin erinomaisesti. Silkkimäinen, hieno kiilto ja erityinen hengittävyys tulee Knokkonin nokkoskuidusta. Twill sointuu neutraalina ja luonnonvaaleana moneen sisustukseen ja kangas on näyttävä. Pesujen myötä kangas pehmenee ja saa lopullisen muotonsa. Vuodevaatteet ommellaan reilun kokoisiksi ottaen kutistumisvaran huomioon.

Mitat: 64cm * 52 cm

Langan paksuus:   

Tex 30 × 2 tex

Nm 34/2

Ne 20/2

Väri: luonnonvalkoinen, nokkonen ja kuituhamppu tuovat lankaan pieniä luonnollisia värinvaihteluita

Materiaali:    

30% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

70% turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

 

Knokkon tyynyliinan hoito-ohjeet:    

Pese Knokkonin tekstiilit erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa.

Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois

Kankaiden pesulämpötila on 40 °

Kankaita ei tarvitse rumpukuivata, naru- tai tasokuivatus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 °

Kutistuu noin 15 %

 

Tyynyliinan materiaalien alkuperämaat:

Nokkonen: Saksa

Luomupuuvilla: Turkki

Langan kehräys: Saksa

Tuotteen suunnittelu: Knokkon

Kudonta: Suomi

Ompelu: Suomi

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy

 

Nokkosen kuitu on ylivertaisen hengittävä verrattuna muihin luonnonkuituihin ja myös kuituhampun hengittävyys on erinomainen, eli twill on mitä mainioin päästessään lähelle ihoa.  Twill sointuu neutraalina ja luonnonvaaleana moneen sisustukseen. Pesujen myötä kangas pehmenee ja saa lopullisen muotonsa.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Kankaassa käytetty nokkonen (urtica dioica) on Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Kankaan sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti. Kankaassa käytetyt langat on kehrätty Saksassa ja ne kudotaan kankaaksi Suomessa.

Nokkos, puuvillakangas on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen tarvitsee kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

Lisätiedot

Paino0.155 kg