vainio seitsonen x knokkon huivi baby pink
Loading...

vainio seitsonen x knokkon huivi baby pink

 128,00

(sis. ALV 24%)
Paino0.25 kg

vainio.seitsonen x knokkon nokkos-puuvillainen huivi on kaunis ja tyylikäs.

Varastossa

Loading...

Kuvaus

vainio.seitsonen x knokkon

 

Joulun alla vainio.seitsonen -suunnittelijat ovat paneutuneet kaulahuiveihin, varsinkin sen historialliseen versioon ”fichu” jolla tarkoitetaan suurehkoa, ohuesta materiaalista valmistettua huivia, joka peittää muutoin laajaa pääntietä. Huivi on historian vanhimpia vaatekappaleita joita käyttivät sekä miehet että naiset. Muoti-ilmiönä fichuhuivi ajoittuu 1700 ja 1800 -luvuille.

Vainio.seitsonen -joulutuote on unelmankevyt neulehuivi nokkoskuidusta, yhteistyössä Knokkonin kanssa. Knokkon käyttää tuotteissaan harvinaista eurooppalaista nokkosta ja kuituhamppua, sekä turkkilaista luomupuuvillaa.

 

Kuljetusmatkat pystytään pitämään lyhyinä hankkimalla materiaalit niin läheltä, kun mahdollista.

 

Huivi on uniikki ja käsin neulottu Helsingissä.

https://www.vainioseitsonen.com/

 


 

Väri: baby pink

Pituus: 200 cm

Leveys: 80 cm

Huivissa käytetyn langan paksuus:    

Tex 30 × 2 tex

Nm 34/2

Ne 20/2

Materiaali:    

30% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

70 % turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

Nokkos-puuvillainen huivi: hoito-ohjeet

Pese huivit erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa.

Pese huivi aina varovasti käsin.

Huivin pesulämpötila on 40 ° C

Huivia ei saa rumpukuivata, naru tai tasokuivaus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 ° C

Kutistuu noin 15 %

Alkuperämaat: 

Nokkonen: Saksa

Luomupuuvilla: Turkki

Langan kehräys: Saksa

Huivin suunnittelu ja valmistus: vainio.seitsonen

Yhteistyössä vainio.seitsonen x knokkon

 

Eurooppalainen innovatiivisesti tuotettu ekologinen nokkonen on erittäin korkeatasoinen kuitu, jossa on himmeä kiilto. Nokkosen kulta-aikana 1700-luvulla kuninkaalliset käyttivät vaatteissaan nokkosen hienoimpia kuituja, joita tässä langassa on 30 %. Uuden innovaation ansiosta on mahdollista päästä valmistamaan itse nokkosta sisältäviä tuotteita ja nauttimaan nokkosen erinomaisista ominaisuuksista. Nokkoslankaa on miellyttävä kutoa, käsituntuma on lämmin ja valmis tuote on hengittävä nokkosen ydinkuidun rakenteen ansiosta. Kuitu on juuri sopivasti huokoinen, että se pitää ihon sopivan lämpöisenä.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Huivissa käytetty nokkoskuitu (urtica dioica) on Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Nokkoskuidun sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti. Kankaassa käytetyt langat on kehrätty Saksassa ja ne neulotaan huiveiksi Suomessa.

Nokkos-puuvillainen huivi on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen tarvitsee kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä.

 

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

 

Lisätiedot

Paino0.25 kg