Knokkon x MosterRosa nokkos-hamppu-puuvillahuivi 145cm, maitokahvi
Loading...

Knokkon

Knokkon x MosterRosa nokkos-hamppu-puuvillahuivi 145cm, maitokahvi

 50,00

(sis. ALV 24%)
Paino 0,25 kg (kilogramma)

Knokkon nokkos-hamppu-puuvillahuivi on kaunis ja tyylikäs sekä miellyttävän lämmin.

Varastossa

Loading...

Kuvaus

Knokkon x MosterRosa kalanruotokuvioinen nokkos-hamppu-puuvillahuivi on värjätty kahvinporoilla

 

Knokkonin monikäyttöinen kalanruotokangas soveltuu hyvin muun muassa huiviksi. Kahvinporot ovat vanha keino värjätä kankaista ja lankoja luonnonmukaisesti. Kun kahvit on juotu, voidaan kahvinporot hyödyntää uudelleen ekologiseen värjäämiseen. Kahvi sisältää tanniinnia, eli värjäämiseen riittää pelkät kahvinporot, vesi ja lämpö.


 

Väri: maitokahvi

Pituus: 145 cm

Leveys: 40 cm

Huivissa käytetyn langan paksuus:    

Nm 34/2

Materiaali:    

25% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

25% kuituhamppu

50% turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

Nokkos-hamppu-puuvillahuivi: hoito-ohjeet

Pese Knokkonin tuotteet erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota hieman nukkaa ensimmäisessä pesussa.

Pese Knokkonin huivit aina varovasti käsin.

Huivin pesulämpötila on noin 40 ° C Käsinpesua suositellaan.

Huivia ei saa rumpukuivata, naru tai tasokuivaus riittää.

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 ° C

Huivi on esipesty, eli se ei kutistu

Alkuperämaat: 

Nokkonen ja kuituhamppu: Saksa

Luomupuuvilla: Turkki

Langan kehräys: Saksa

Kankaan kudonta: Suomi

Kankaan värjäys: Knokkon

Huivin suunnittelu ja valmistus: MosterRosa, Suomi

 

Knokkon ja MosterRosa ovat yhdessä ideoineet tämän huivin ja yhdistäneet osaamisensa tämän alusta loppuun ekologisen huivin valmistamiseksi. Kangas on kaunista ja ryhdikästä kalanruotosidosta, jossa on kasvaakseen vain vähän vettä vaativia hengittäviä nokkos- ja kuituhampukuituja.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Huivissa käytetty nokkoskuitu ja hamppukuitu ovat Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Nokkoskuidun ja kuituhampun sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti.

MosterRosan Katja on suomalainen pienyrittäjä, joka rakastaa käsillä tekemistä. Hänen käsissään syntyi tämä Knokkonin ensimmäinen kankaasta valmistettu huivi, jossa yhdistyy Katjan ompelutaito sekä rakkaus Suomen luontoon!

MosterRosa on saanut alkunsa Katjan pitkäaikaisesta unelmasta luoda itse kauniita ja aikaa kestäviä tuotteita. Luonto, meri ja niiden suojelu ovat Katjalle tärkeitä asioita ja hän käyttää kaikissa tuotteissani mahdollisimman ekologisia ja luonnollisia materiaaleja, kuten pellava- ja nokkospuuvillakankaita sekä suomalaista lampaanvillaa. “Saan inspiraationi merestä ja kalliorannoilta, Suomen kauniista saaristosta ja luonnosta”. 

Lohjalainen Juhlaserviisi  on catering-yritys, joka luonnollisesti tuottaa paljon kahvinporoja. Juhlaserviisin käytetyt kahvinporot päätyvät Knokkonin värjäyskattiloihin ja niistä saadaan luontoa säästäen kauniita värejä kaulahuiveihin.

Nokkos-hamppu-puuvillahuivi on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen ja kuituhamppu tarvitsevat kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä.

 

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

 

Lisätiedot

Paino 0,25 kg (kilogramma)