Nokkos-puuvillalanka 100g
Loading...

Nokkos-puuvillalanka 100g

 32,20

(sis. ALV 24%)
Paino0.138 kg

Eettisiä ja ekologisia käsitöitä varten on Knokkonin nokkos-puuvillalanka, jossa puuvilla on luomusertifioitua. Tämä himmeäkiiltoinen lanka sopii hyvin sekä virkkaukseen että kudontaan.

 

Loading...

Kuvaus

Käsitöitä nokkosista!

Eurooppalainen nokkonen on erittäin korkeatasoinen kuitu, jossa on himmeä kiilto. Nokkosen kulta-aikana 1700-luvulla kuninkaalliset käyttivät vaatteissaan nokkosen hienoimpia kuituja, joita tässä langassa on 30%. Uuden innovaation ansiosta on mahdollista päästä valmistamaan itse nokkosta sisältäviä tuotteita ja nauttimaan nokkosen erinomaisista ominaisuuksista. Nokkonen on erittäin hengittävä ja mukavan rouhea.

 


Pituus ja paino: 1 000 m/100g

Käyttötarkoitus: kudonta

Kankaassa käytetyn langan paksuus: 

Tex 30 × 2 tex

Nm 34/2

Ne 20/2

 

Väri: luonnonvalkoinen, nokkonen tuo lankaan pieniä luonnolisia värieroja

 

Materiaali: 

30% eurooppalainen nokkonen (urtica dioica)

70 % turkkilainen puuvilla

Tuotteessa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

 

 

Knokkonin tuotteiden hoito-ohjeet:

Pese Knokkonin tuotteet erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa.

Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois.

Pesulämpötila on 40 °

Ei rumpukuivausta, naru tai tasokuivaus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 °

Kutistuu noin 15 %

 

Alkuperämaat: 

Nokkonen: Saksa

Puuvilla: Turkki

Langassa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

Langan kehräys: Saksa

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy

 

Eurooppalainen innovatiivisesti tuotettu ekologinen nokkonen on erittäin korkeatasoinen kuitu, jossa on himmeä kiilto. Nokkosen kulta-aikana 1700-luvulla kuninkaalliset käyttivät vaatteissaan nokkosen hienoimpia kuituja, joita tässä langassa on 30 %. Uuden innovaation ansiosta on mahdollista päästä valmistamaan itse nokkosta sisältäviä tuotteita ja nauttimaan nokkosen erinomaisista ominaisuuksista. Nokkoslankaa on miellyttävä kutoa, käsituntuma on lämmin ja valmis tuote on hengittävä nokkosen ydinkuidun rakenteen ansiosta. Kuitu on juuri sopivasti huokoinen, että se pitää ihon sopivan lämpöisenä.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Kankaassa käytetty nokkonen (urtica dioica) on Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Kankaan sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti.

Nokkos-puuvillalanka on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen tarvitsee kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä.

Nokkos-puuvillalanka on oiva valinta ekologisiin käsitöihin.

Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

 

 

 

Lisätiedot

Paino0.138 kg