Lähellä ihoa

HAMPPU JA NOKKONEN

Hamppu on erittäin miellyttävä vaatemateriaali. Sen ydinkuitu on huokoinen ja se siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta. Hamppu pitää ihmisen kylmällä lämpimänä ja yllätys: lämpimällä mukavan viileänä 😊 Tähän ei puuvilla yksin pysty.

 

Nokkonen taas vetää vertoja hampullekin koska vain, sillä se kaikista kasvikuiduista se kaikkein hengittävin. Nokkosen ydinkuitu on ontto, kuten muutkin luonnonkuidut ja esimerkiksi lampaan villa. Sitten päästään nokkosen erityiseen piirteeseen, joka tekee tästä kasvista niin hienon. Onton ydinkuidun pinnalla on pieniä huokosia, joiden kautta ilma kulkee ja kosteus virtaa poispäin tehden kuidusta hyvin hengittävän, vaikka ydinkuidun toinen pää tukkeutuisi nestepisaraan.  Minusta tämä hengittävyys on suurenmoinen piirre, mutta ajatuksiin voi hiipiä kiinnostavia mielikuvia, joita haluan seuraavaksi hälventää. 😊

Painopeitto nokkosissa
Painopeitto nokkosissa

KOSTEUDENSIIRROSTA

Nokkosesta erittäin hengittävänä materiaalina voi muodistua mielikuva, että hamppua tai nokkosta sisältävä vaatekappale on pian litimärkä materiaalin raivokkaan hengittävyysominaisuuden vuoksi. Jopa silloinkin, kun ihminen ei tee mitään fyysistä aktiviteettia. Kosteus pyrkii luonnostaan kohti kuivaa ja mitä jos kangas imee ihmisen posketkin lommolle ja vesivahinko kolkuttaa takaraivossa, kun kosteus siirtyy kankaalta lattialle ja rakenteisiin. Parempi pidättäytyä, vaikka keinokuidussa, niinkö?


Kotivakuutusehtoja ei tarvitse alkaa tarkistaa ekokankaiden vuoksi. Hamppu ja nokkonen ovat hengittäviä materiaaleja täysin positiivisesti. Ne siirtävät kosteutta juuri sopivalla tahdilla kauemmas ihon pinnasta, että olo pysyy miellyttävänä. Materiaalin siirtämää kosteutta ilmestyy materiaalin kauimmaiseen osaan ihoon nähden sellaista tahtia, että se ehtii haihtua ilmaan ennen kuin alkaa lorista kohti lattialankkuja.


NUKU MUKAVASTI

Hyvä yöunet ja miellyttävät nukkumisolosuhteet saa odottamaan iltaa ja hyvää syytä vetäytyä levolle. Ravinto, huonelämpötila ja valaistus sekä digilaitteiden ääressä vietetty aika vaikuttavat unen laatuun ja nukahtamisaikaan ja unen laatuun. Allergia-, iho- ja astmaliiton mukaan ihminen erittää nukkuessaan 0,5 – 1 litraa hikeä. On parempi nukkua kun tuo yön aikana ihon kautta siirtyvä kosteus siirtyy pois iholta ennen kuin siihen herää ettei lakanat ala tuntua epämiellyttävältä, saati jos nahkea yöasu kiertyy vartalon ympärille ja parhaimmassa tapauksessa siihen herää kesken kiinnostavan unen.


Vuodevaatemateriaaleilla saa helposti lisämukavuutta uneen. Kosteutta siirtävät erittäin hengittävä nokkonen ja hamppu ovat osuva valinta vuodevaatteisiin. Ekologisina materiaaleina niissä ei ole kemikaalijäämiä, eettisesti tuotettuna ne voi hankkia hyvällä omalla tunnolla ja itse materiaali tukee hyvää yöunta ja tehokkaampia päiviä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot