Viis kautta viis

Knokkonin ensimmäinen vuosi

Annan Knokkonille arvosanan 5/5 tästä hienosta ensimmäisestä vuodesta ja parista kuukaudesta. Perustin Knokkonin kesäkuussa 2019 ja tähän mennessä jo hyvin monessa kodissa ja yrityksessä tartutaan Knokkonin tuotteisiin ja käytetään niitä tai mietitään mitä hankituista näytteistä valmistaisi tai valmistuttaisi.


kuninkaalliset kalsarit

Nokkonen on monen mielessä muuttunut arvokasviksi. Vaikka Knokkonin valikoimaan ei nokkonen syötävänä tuotteena oikeastaan kuulukaan, keskustelen mielelläni nokkosesta monimuotoisena kasvina. Melkein päivittäin pääsen jossakin nettikeskustelussa kertomaan aloittelevalle nokkosenkerääjälle, että nokkosen siemenet ovat kypsiä kun norkkojen alaosat rusehtavat ja että myös oletettavasti raakoja nokkosen siemeniä saa syödä. Kyllä meille maistuu puoliraaka metsämansikkakin. Toisinaan saatan mainita, että nokkonen on ollut kuninkaallisten suosima, silkin veroinen kuitukasvi. Hengittävissä nokkoskalsareissa ovat valtioiden päättäjät tehneet suuria ratkaisuja. Todennäköisesti näin sillä kansa viljeli nokkosia ja ydinkuidut järjesteltiin hoveihin.


Lehdestä hyvää iltapäivää

Useammasta lehdestä on voinut lukea toimittajien näkemyksiä Knokkonista. Ekologiset ja eettiset tekstiilimateriaalit ovat nyt nosteessa, eikä nokkonen ole kovin monelle ensimmäiseksi tullut mieleen kun puhutaan tekstiilimateriaaleista. Lisään lehtijutut ja nettiartikkelit tänne omiksi postauksiksi niin kaikki kiinnostuneet pääsevät helposti nokkosten äärelle.

Knokkon ekologiset kankaat
Valokuvia ja presenssiä

Knokkonin arki on tilausten kokoamista ja pakkaamista, paljon kehittämistä ja toiminnan suunnittelua. Olen toki pyytänyt lähipiiriin juuri sopivat asiantuntijat eri aloilta eli ihan itsekseni en Knokkonia vie eteenpäin. Yksi parhaista hetkistä on kun pääsen mun yhden lempihomman pariin eli kirjoittamiseen ja nokkosiin liittyvien tietojen keräämiseen. Nyt kun olen saanut organisoitua minulle sopivat rutiinit erilaisiin hallinnollisiin asioihin ja some-kanavien päivittämiseen liittyen, alkaa nyt  näin reilun vuoden jälkeen olla hyvä määrä ajatuksia ja pohdintaa blogiteksejä varten. Paljon olen käyttänyt aikaa kuvien ottamiseen, kuvaustaitojen kehittämiseen ja Knokkonin tyylin muodostamiseen, olenhan itse määritellyt ja miettinyt mikä on Knokkonin presenssi.  

Knokkonin nokkosta ja hamppua sisältävissä tuotteissa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot