vainio.seitsonen x knokkon

se vaaleanpunainen paita

Tutustuessani nokkoskuidun käyttöön tietenkin käänsin jokaisen kiven ja kannon niin suomeksi, englanniksi kuin esimerkiksi tsekiksi. Tietoa oli vähän tarjolla ja historiallisia kirjoja, joissa nokkosta käsiteltiin, ei enää kirjastossakaan säilytetty. Sain koottua paljon tietoa nokkosen käytöstä eri maissa ja hieman tuoreempiakin tietoja, joiden parissa tein tarkempia tutkimuksia. Löysin vainio.seitsonen sivuston ja kaupan. Heillä oli eräs hempeän vaaleanpunainen, tyylikkään näköinen mahdollisesti kauluksellinen tunika, kuin pitkä paitapusero, myynnissä. Sen materiaali oli himalajan nokkoskuitua. Paita oli kaunis ja upeat kuvat tekivät siitä erittäin kiinnostavan. Kävin katselemassa kuvaa paidasta useamman kerran kun mietin mitä nokkosten kanssa tekisin. Muistan kyselleeni lyhyesti heiltä materiaalista. Knokkon ei vielä silloin ollut aivan ajankohtainen mutta kiinnostus tuota merkillistä materiaalia kohtaan kasvamassa.

nokkoshuiveja

Menin Liikeshopiin ensimmäistä kertaa vasta kun olin lähettänyt Merjalle ja Johannalle näytteet Knokkonin kankaista. Keskustelimme kankaiden äärellä, kerroin niistä lisää ja lopptulos oli, että he hyödynsivät kankaita Helsinki Design Weekin 2020 päätapahtuman näyttelyssään, jossa näkivät päivänvalon ensimmäiset Knokkonin kankaista valmistetut vaatteet, joita postailen  aika ajoin Knokkonin some-kanavissa. Oli hienoa kuulla, että nokkoskangas soveltuu hyvin vaatekankaaksi ja on aivan normaalisti työstettävää kangasta. Tämän toki tiesin jo mutta aina yhtä kiva kuulla ja saada vahvistusta omalle tiedolle. Yhteistyö jatkui yhteisellä huivilla vainio.seitsonen x knokkon, jotka lanseerattiin lauantaina 12.12.2020. Huiveja on myynnissä sekä Knokkonin verkkokaupassa, että Helsingissä Liikeshopissa

vainio.seitsonen kirjoitti ig-tilillään huivien tarinaa
Joulun alla vainio.seitsonen -suunnittelijat ovat paneutuneet kaulahuiveihin, varsinkin sen historialliseen versioon ”fichu” jolla tarkoitetaan suurehkoa, ohuesta materiaalista valmistettua huivia, joka peittää muutoin laajaa pääntietä. Huivi on historian vanhimpia vaatekappaleita joita käyttivät sekä miehet että naiset. Muoti-ilmiönä fichuhuivi ajoittuu 1700 ja 1800 -luvuille.
Vainio.seitsonen -joulutuote on unelmankevyt neulehuivi nokkoskuidusta, yhteistyössä Knokkonin kanssa. Knokkon käyttää tuotteissaan harvinaista eurooppalaista nokkosta ja kuituhamppua, sekä turkkilaista luomupuuvillaa. Kuljetusmatkat pystytään pitämään lyhyinä hankkimalla materiaalit niin läheltä, kun mahdollista. Huivi on uniikki ja käsin neulottu Helsingissä. Väreinä baby pink, oljenkeltainen sekä nokkosen vihreä.
vainio.seitsonen x knokkon yellow scarf
vainio.seitsonen x knokkon huivi vihreä
Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot