Neonyt tammikuu 2020

Neonyt tammikuu 2020

Minulla oli ilo käydä tutustumassa ekologisen ja eettisen muodin ammattimessuille Berliinin muotiviikoilla. Knokkonin käyntikortit käsilaukussa en päässyt juuri ovea pidemmälle Berliinin vanhalla lentokentällä, joka itsessään on jo melkoinen nähtävyys, kun olin jo uppoutunut keskustelemaan kierrätyksestä, kestävyydestä ja ekologisudesta tekstiileissä.


Tarkoitukseni oli toisen messupäivän iltana lähinnä tarkastella, että millaisia yrityksiä paikalla on, mutta tapahtuma imaisi mukaansa hetkessä. Messuilla oli upea määrä yrityksiä, joita yhdisti kestävä kehitys, kierrätys ja ekologisuus. Erään yrittäjän kanssa kyllä pohdimme, milloin Neonyt valloittaa koko lentokentän alueen! Toivottavasti ei mene kauaa. Ajattelin siinä, että kyllä Knokkon on ensi vuonna pitämässä omaa ständiä, eli sen verran enemmän tilaa tullaan tarvitsemaan.


Keskustelun aloittamisessa ei mennyt sekuntia kauempaa minkään yrityksen edustajan kanssa. Paikalla oli paljon sisäänostajia, satunnaisia paikallisia ohikulkijoita, joista yhden kanssa etsimme oikeaa sisäänpääsyä eli yritykset eivät koskaan tienneet kenen kanssa aloittavat keskustelun.


Ekoihmisiä

Tapasin aivan mahtavia tyyppejä, joiden kanssa jaoin saman arvomaailman. Opin tosi paljon uutta! Knokkonin idea on taklata puuvilla materiaalina, mutta löysinkin todella huipputyypin, joka kertoi, että kaikki puuvilla ei tarvitse äärimmäistä kastelua ja kemikaalien kohtuutonta käyttöä.


Puuvilla kasvaa sille sopivilla alueilla lähellä päiväntasaajaa tuosta noin vain. Toki puuvilla on luonnonkuitu, jota me kaikki tykkäämme käyttää ja jokaisella kasvilla on sille sopivat kasvupaikat. Ongelma on se, että puuvilla laitetaan kasvamaan alueella, jossa se ei luonnollisesti menesty. Koska Knokkon myy kuituhamppua sisältäviä tuotteita, viihdyin pitkät tovit hamppuvaatteita myyvien yritysten edustajien luona.


Selvisi, että Kiinasta on mahdollista saada sertifioitua, kestävästi valmistettua hamppukangasta.Viihdyin pitkään ja huolella messujen viimeisen päivän eri ständeillä, kuullen kiinnostavia juttuja mistä materiaaleista tuotteet valmistetaan ja myös eri maiden haasteista valmistaa kestäviä tuotteita ja saattaa niitä markkinoille. Erityisesti EU:n ulkopuolelta tai EU:n ulkopuolelle Euroopan alueella oli erilaista haastetta. Knokkon pyrkii myös kattamaan EU:n ulkopuolisia maita, eli oli hyvä vähän kuulla mitä tuleman pitää.


MAINITAANKO NOKKONEN?

Messuilla oli myös erityisen kiinnostavia puheenvuoroja. Istuin hyvin lämpimässä jossain vanhassa odotustilassa kuulemassa, kun eri ekostandardien edustajat puhuivat standardeista ja toisessa puheenvuorossa käsiteltiin erilaisia materiaaleja.


Tämä kiinnosti kaikkein eniten ja halusin kuulla sanan nokkonen. Kuulinko? Odotathan Knokkonin seuraaviin blogeihin ja saat selville!

Neonyt huivit
Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot