Talvipäivän seisaus ja hyvän joulun toivotus

Vuoden lyhimmän päivän blogi

Nokkoset nukkuvat talviuntaan, niiden voimat ovat syvällä pimeässä maassa, kaikki voima odottaa kevättä. Joululaulut ovat muuttuneet rauhallisemmiksi, jouluun laskeutuminen on alkamassa. On todella hämärää vaikka on päivä ja jouluaattoon on vielä muutama päivä. Tänään Brigadeirokset kieritettiin lakritsijauheessa ja kuva on lähetetty Misanjalle, joka veti joululankakalenteri-projektia. Ohje mahtui yhteen tulevaan luukkuun. Hain tänään myös viimeisiä joululahjoja. Pohdinnat ovat näinä päivinä lähinnä sellaisia, että millaisessa astiassa tarjoan kuivattua nokkosta joulupöydässä ja joulupäivän pöydässä.

Joululankakalenteri

Olen aina pitänyt neulomisesta ja yleensäkin käsitöistä. Aina oli joku minua taitavampi ja enemmän treenannut mutta sainpa minäkin 14 vuotiaana neulottua erittäin haastavan neulepaidan, jonka etukappaleeseen neulottiin ja osin päälle kirjottiin New York Cityn siluetti. Pidän kunnon haasteista! Joululankakalenteri oli myös oma haasteensa. 24 luukkua erilaisia lankoja ja niihin ohjeita. Digikalenteriin sisältöä joulukuun 24 päivälle. Edellä mainitsemani Misanja veti tämän projektin, jossa oli mukana reilut kymmenen suomalaista värjäriä ja suunnittelijaa. Tämä mittava joululankakalenteri-projekti alkoi jo kauan sitten kukkeana kesäpäivänä. Knokkon otti vastatakseen kahdesta luukusta ja toiseen halusin värjätyn vyyhdin ja molemmille vyyhdeille suunniteltiin ohjeet. Yhtäkään vyyhtiä en ollut tehnyt, en tiennyt miten Knokkonin isoista nokkos-hamppu-puuvillalankakartioista saisi oikean kokoisia vyyhtejä eikä mitään tietoa luonnonvärjäämisestä. Nämä kaikki asiat saatiin selätettyä. Vyyhditän lankoja vaikka unissani ja olen jo itsekin jo monesti testaillut luonnonvärjäystä. Kalenteriin värjäykset tehtiin yhteistyössä Sirinä-designin Ritun kanssa.

Fyysisenä ja diginä
Joululankakalenteri oli siinä mielessä innovatiivinen, että fyysisen lankakalenterin lisäksi tämä projekti tarjosi myös digitaalisen kalenterin, jossa niin ikään avautui luukkuja päivittäin. Luukuissa oli katsottavaa niin julkisella puolella kuin kalenterin hankkineille käyttäjätunnuksen ja salasanan takana. Oli mielenkiintoista miettiä jouluisia leivontaohjeita sinne kun vasta ensimmäiset lehdet tippuivat puista. Piti miettiä, mitä minä leivoinkaan joulun aikaan. Pelkät virkkaus- ja neuleohjeet, jotka olivat tämän projektin suola, katsottiin kuitenkin turhan yksitotisiksi ja luukuista paljastui myös salaisia kakkureseptejä ja pieniä askarteluohjeita. Lopputuloksena oli upeat langat ja mitä hienoimpia virkkaus- ja neulontaohjeita plus muita yllätyksiä.
 
Hyvän joulun toivotukset
Julkaisen tämän lyhyen päivän blogin jouluaaton aattoiltana, koska aattona ei aikaa vietetä koneen ääressä paitsi yhteyksissä sukulaisin ja ystäviin. Tämä kiinnostava joululankaprojekti on saatu päätökseen ja niin kovin odotettu joulu on täällä. Joululankakalenterin hankkineet ovat saaneet ensi vuodeksi lukuisia toteutettavia käsityöprojekteja. Sitä ennen nautitaan joulusta.
 
HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA KAIKILLE JOULULANKAKALENTERI-PROJEKTISSA MUKANA OLLEILLE JA KAIKILLE UPEILLE ASIAKKAILLE!
 
T. Sanna
Yarn advent calendar
yarn advent calendar 2020
Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot