Lämpimiä halauksia

Hyvä ystäväni tutustutti minut painopeittoihin, eli tavanomaista peittoa hieman painavampaan peittoon. Ensin mietin, miksi joku haluaa viettää aikaa painon alla. Tulee mieleen itse tehty hapankaali, jossa kaalit pysyvät kiven avulla veden alla. Selvisi, että hyvin monet vapaaehtoisesti haluavat istuskella tai jopa nukkua painavan peiton alla ja että sillä on monia positiivia vaikutuksia. Melkein jokainen painopeitosta kuuleva haluaa kokeilla sellaista, tarve kokea lämpimiä halauksia. No nyt minuakin kiinnosti. Entä jos yhdistän nokkoskankaan ja painopeiton? Mukavuus ja miellyttävyys huipussa! Niinpä tehtiin painopeitto, jossa on nokkosta ja hamppua luomupuuvillan ohella. Luin myöhemmin artikkelin matkalle mukaan otettavista painopeitoista. Minua tämä kiinnosti niin paljon, että Knokkonin painopeitot ovat matkaversioita, eli peitto ei ole niin painava kuin monet markkinoilla olevat peitot. Knokkonin painopeitto on se verran kevyt, että sen alta pääsee pienikin lapsi itse pois. Sen verran kuitenkin painava, että voi mielihyvin odotella mielihyvähormonin erittymistä aivoissa. Knokkonin painopeitot ovat muovittomia, eikä niiden kankaissa ole kemikaalijäämiä kankaan ekologisesta tuotannon ansiosta.

Knokkonin painopeitot ovat vielä suunnitteilla ja kun ne saadaan verkkokauppaan niin sellaisen voi ostaa klikkaamalla tästä.

PAINOPEITTO ON HIEMAN PAINAVA

Painopeiton paino perustuu kevyen painon aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka saa aikaan mielihyvähormonin eritystä aivoissa. Järkeenkäypää, sillä kun mukava ihminen kunnolla halaa niin toki siitä hyvä mieli tulee. Ihminen pysyy paremmin paikallaan ollessaan painopeiton alla ja senkin vuoksi rauhoittuu hetkeksi. Ei siellä sentään tarvitse määräajaksi jähmettyä saadakseen serotoniinin erittymään. Peiton alla voi vaikka lukea kirjaa. Peiton alla tulee miellyttävä ja turvallinen olo, ikään kuin joku tosiaan halaisi koko ajan. Amerikassa peittoa kutsutaan myös halauspeitoksi ihan hyvästä syystä. Ruotsissa painopeiton vaikutusta on myös tutkittu. Tutkimustulokset osoittivat, että painopeitto parantaa unen laatua. Tässä tuetoa tuosta tutkimuksesta.

Artikkeli painopeitoista
ARTIKKELI - Painopeitto parantaa unen laatua

PAINOPEITTO ON LASTATTU LASIHELMILLÄ

Etsin painavia asioita peiton painoiksi. Tein hakuja ja kyselin ihmisiltä keillä kuulin olevan painopeitto. Kaikenlaista olikin painoihin ujutettu, kun tutkailin olemassa olevien peittojen painoja.

 

Listasin asioita, joita olen lukenut tai kuullut painoina käytettävän:

  • makaroni
  • kivet
  • tattarisuurimo
  • merisuola
  • kuivat herneet
  • puutikut
  • ruostumattoman teräksen paloja
  • metalliketjut

 

Mietin oikein pitkään, että mitä Knokkon voisi käyttää painona. Loppujen lopuksi, kaikkein kätevin, kierrätettävä, kaunis ja mukava, eurooppalainen lasihelmi. Ei kuitenkaan sellainen ennustajien käyttämä kunnon pallo vaan pieniä helmiä, jotka vielä pysyvät kankaan sisällä. Tarina ei juuri kerro miten kauan ja kuinka monen ihmisen kautta löysin juuri sopivan yrityksen, joka myy sopivaa helmikokoa. Kiitos tärkeälle verkostolleni, jonka avulla tämäkin haaste saatiin ylitettyä ja yhteistyö Tsekkeihin toimii hyvin.

PAINOPEITTO VALMISTUU MYÖS KOTIOMPELUKONEELLA

Painopeiton voi hyvin valmistaa itse. Ohjeita on paljon saatavilla eri kokoisiin peittoihin. Esimerkiksi YouTubessa on hyviä videoita, miten peitto kannattaa tehdä. Yksinkertaistetusti leikataan kankaat sopivan kokoisiksi ja ommellaan ompelukoneella sopivan levyiset kujat, joiden pohjalle erikseen punnitut painot lisätään. Seuraavaksi ommellaan ruudukoita rivi kerrallaan niin, että kukin painomäärä jää oman ruutunsa sisään. Tikin on hyvä olla tiheää, ettei pieni paino pääse ruudusta ulos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot