Nokkos- ja hamppukuitua – eettisesti valmistettuja ekologisia kankaita

Knokkonin tavoite on lisätä erittäin korkealaatuisten, eettisesti valmistettujen ekologisten tekstiilien käyttöä tekstiiliteollisuudessa sekä tarjota lankoja ja kankaita myös kuluttajille, kotiompelun tarpeisiin. Materiaaleissa käytetään Saksassa viljeltyä nokkosta (urtica dioica) ja teollista kuituhamppua (cannabis sativa) ja turkkilaista sertifioitua ekologista luomupuuvillaa.

 

Knokkonin materiaaleista nokkonen ja kuituhamppu ovat saksalaista alkuperää ja sertifioitu luomupuuvilla viljellään Turkissa. Nokkos- ja kuituhamppukuidut sekoitetaan Saksassa ja kehrätään langaksi Saksassa.

 

Lankoja ja kankaita

Knokkon tarjoaa nokkos/luomupuuvillalankaa, sekä nokkos/kuituhamppu/luomupuuvillalankaa, sekä niistä valmistettuja kankaita jälleenmyyntiin, yrityksille jatkojalostukseen ja kuluttajille. Langan ja kankaiden lisäksi Knokkon tarjoaa valikoituja valmistuotteita, joita ovat vuodevaatteet, painopeitto, ruokaliina ja huivi.

 

Eettisesti valmistettuja kankaita

 

Tervetuloa tutustumaan nokkosta ja kuituhamppua sisältävien ekolankojen ja kankaiden maailmaan!

 

Lyhyesti materiaaleista

Nokkonen ja kuituhamppu viljellään Saksassa, jossa ne kasvavat ilman keinokastelua, kemikaaleja ja lannoitusta. Nokkonen ja kuituhamppu käsitellään kuiduiksi mekaanisesti uudella, innovatiivisella menetelmällä ilman kemikaaleja ja kokonaan ilman vettä. Menetelmällä saadaan varsien hienoimmat ydinkuidut eroteltua kasvin muista osista. Ydinkuidut ovat hyvin hienoja, silkkimäisiä ja niissä on himmeä kiilto.

 

 

Nokkosen ja kuituhampun ydinkuidut tarvitsevat tukikuidun, ja siksi Knokkonin tuotteissa on myös sertifioitua, ekologista luomupuuvillaa. Knokkonin tuotteiden valmistukseen kulunut juomaveden käytön määrä on pienempi verrattuna pelkkään luomupuuvillaan. Koko tuotantoketjussa huomioidaan eettiset ja ympäristönäkökulmat. Lyhyet kuljetusmatkat pienentävät ympäristövaikutuksia.

 

 

Knokkon tavattavissa

Knokkon osallistuu seuraaviin tapahtumiin:

 

 

 

 

13-15.11.2020 Tampereen Kädentaidot- virtuaalimessut #kädentaidot #taidonjuhlaa

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Arkistot